top of page

אבחונים

אבחון פסיכו-דיאגנוסטי מספק הערכה כוללת ומקיפה על אישיות האדם, תוך ניסיון להבין באופן מעמיק את מצבו ותפקודו, דרך שיחה ודרך מבחנים.

מה כולל האבחון?

  • ראיון קליני

  • הערכת אינטליגנציה ובדיקת כישורים ספציפיים כמו זיכרון, חשיבה לוגית, תפיסה מרחבית וכדומה

  • מבחני אישיות שמהם ניתן ללמוד על עולמו הרגשי של הנבדק: התכנים שמעסיקים אותו, הדימוי העצמי שלו, יחסיו הבין-אישיים ועוד

בסיום האבחון מתקבלת תמונה רחבה על האדם, הכוללת התייחסות לכוחותיו, קשייו, הערכת יכולת התפקוד שלו בפועל והבנה מעמיקה של עולמו הרגשי.

האבחון עצמו אורך כשש שעות, שאותן מבצעים בדרך כלל ב-2-3 פגישות (תלוי במידת הסבלנות וביכולת הריכוז של הנבדק).

איזה מידע אבחון פסיכו-דיאגנוסטי יכול לתת לך?

מכיוון שהאבחון מתבסס ברובו על תהליכים לא מודעים, הרי שהוא מספק מעין "צילום רנטגן" לנפשו של הנבדק ומצליח להעלות מאפיינים ותכנים שעשויים לא לעלות בראיון קליני או במפגש ישיר עמו.
במסגרת אבחון זה ניתן לזהות אם יש גורמים הפוגעים בתפקוד האינטלקטואלי של האדם יחסית לפוטנציאל שלו, כמו למשל בעיות קשב וריכוז או גורמים רגשיים.
אבחון פסיכו-דיאגנוסטי יכול לתת מידע על הכוחות והיכולות של אדם להיות בטיפול ולהפיק ממנו תועלת. האם הוא מסוגל לתהליך של בחינה עצמית? האם הוא יוכל לתת אמון במטפל? עד כמה הוא יוכל לקחת אחריות ולהתחייב לתהליך של שינוי ולהתמיד בו ועוד.

אבחון עבור התאמה לאימוץ

האבחון הפסיכו-דיאגנוסטי יכול גם לשמש בסיס לקבלת החלטות במקרים שונים, כמו למשל בהקשר של הורות לילד מאומץ, שם האבחון נעשה בדרך כלל להורה או לשני הורים המבקש/ת/ים/ות לאמץ. האבחון מאפשר לאפיין טוב יותר את אישיותם של ההורים וכן להבין לעומק את היחסים הבין-אישיים המופנמים שלהם, כלומר איך הם תופסים אנשים אחרים ובני משפחה בפרט, והאם הם יכולים להוות מודל להורות מיטיבה לילד מאומץ.

לכל שאלה או לקביעת אבחון תוכל.י ליצור איתנו קשר בלחיצה כאן.

שירותי הקליניקה

אבחונים
bottom of page